sâmbătă, 7 februarie 2009

Rule/Sparkle

Ce legatura existenta puteti numi intre Ayumi Hamasaki, Hollywood si studiourile japoneze de manga/anime? Daca pana acum cateva zile nu era nici una, acum avem si asa ceva. Se numeste Rule si, alaturi de Sparkle, reprezinta al 45-lea single al lui Ayumi.

In clarificarea celor spuse mai sus, Rule va fi coloana sonora pentru filmul Dragonball Evolution, adaptarea cinematografica de la Hollywood a cunoscutei serii de manga si anime Dragon Ball. James Wong, regizorul filmului, este printre altele un admirator impatimit al lui Ayumi, iar Ayumi este o fana a benzilor desenate si a episoadelor din Dragon Ball. Avand in vedere aceste circumstante, ideea ca Ayumi sa se ocupe de melodia principala a filmului a fost acceptata cu zambetul pe buze de ambele parti. Chiar mai mult, Akira Toriyama, desenatorul principal al benzilor, a fost de acord sa acorde si el o mana de ajutor in acest sens, stilizand imaginea ce va fi imprimata pe cd-urile cu melodia Rule, aceasta fiind Ayumi imbracata in costumul lui Son Goku, personajul central al povestii.

coperta cover rule dragon ball evolution movie Ayumi Hamasaki

Single-ul Rule/Sparkle este programat sa fie lansat pe piata pe 25 februarie. Chiar si asa, melodia a scapat pe internet, fiind, in opinia fanilor, oarecum similara cu Because of You de pe mini-albumul Memorial Address. In sprijinul acestei idei vine si coafura adoptata de Ayumi pe copertile single-ului Rule. Din preview-urile videoclipului si din mesajele de pe TeamAyu, fanclubul oficial al lui Ayumi, coregrafia din acesta face si mai puternica legatura cu Dragon Ball, dansul interpretilor fiind inspirat din una din schemele de lupta – kamehameha - ale personajului principal.

Audio: Ayumi Hamasaki - Rule




Versuri: Ayumi Hamasaki - Rule versuri rule dragon ball evolution movie Ayumi Hamasaki lyrics


In legatura cu activitatea lui Ayumi mai trebuie mentionat ca vanzarile pentru singleul anterior, Green/Days – Days/Green, au ajuns la 185.000 de unitati, fiind pe cale sa atinga aceeasi cota ca si Mirrorcle World, single-ul lansat cu ocazia aniversarii celor 10 ani de activitate ai lui Ayumi. In ceea ce priveste albumul compilatie A COMPLETE ~ALL SINGLES~, ce a aparut in septembrie 2008, acesta a ajuns la 838.000 de copii.
In completarea acestora, in ianuarie a devenit disponibil DVD-ul turneului de concerte al lui Ayumi de anul trecut, ce a avut locuri de desfasurare in Japonia, China, hong Kong si Taiwan. Acesta din urma locatie a fost aleasa pentru a fi reprezentata pe DVD - ayumi hamasaki ASIA TOUR 2008~10th anniversary~ Live in TAIPEI. Vanzarile, desi nu foarte reduse, in numar de 52.000 in prima saptamana, nu au putut decat sa asigure un loc doi in topul Oricon.

Pentru luna februarie 2009, revista Cawaii a ales-o pe Ayumi sa fie imaginea de pe coperta. Spre multumirea multor cititori si a fanilor, Ayumi este imbracata in acest pictorial intr-un kimono, lucru destul de rar intalnit la ea. Ultima oara cand a provocat un impact puternic purtand un costum traditional japonez a fost in videoclipul melodiei part of Me, aflat pe albumul compilatie A Best 2, in 2007.



In ultima perioada (ianuarie - februarie 2009) Ayumi s-a gasit in Hawaii, unde, in studiourile casei de discuri ce o reprezinta, a inregistrat mai multe melodii. Acest lucru nu poate sa indice decat un singur lucru – in viitorul apropiat, Ayumi va lansa un nou album. Necunoscutele in aceasta privinta sunt daca va fi un mini album sau un album intreg, si data lansarii. In ultima privinta se speculeaza ca aceasta va fi pe 8 aprilie, odata cu aniversarea a 11 ani de activitate muzicala a lui Ayumi.

Imagini din Hawaii

Ayumi hamasaki hawaii 2009 Ayumi hamasaki hawaii 2009
Ayumi hamasaki hawaii 2009Ayumi hamasaki hawaii 2009 Ayumi hamasaki hawaii 2009

0 comentarii: